Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA/DI/DO, 9.30 - 17.00 UUR) |
Veenproef Club Catharsis

Veenproef Club Catharsis


Toneelgroep ECHO i.s.m. Veenfabriek


Veenproef Club Catharsis

DE SMAAK VAN PIJN

De repetities voor Club Catharsis zijn nog in volle gang. Maar toch nodigen de makers iedereen alvast uit om deel uit te maken van het maakproces tijdens een hypnotiserende ‘Veenproef’. Onder het genot van een pijnlijk lekker driegangendiner, samengesteld door acteur Phi Nguyen en speciaal afgestemd op de thema’s van de voorstelling, krijgt het publiek een kijkje in de keuken van Club Catharsis. Zo worden er vuurballen, brandnetels doodstrompetten en cactussen geserveerd. Onder begeleiding van regisseur Roeland Hofman, worden een aantal scènes uitgeprobeerd en komen er muzikale previews voorbij. Joeri Vos, artistiek leider van de Veenfabriek gaat in gesprek met de spelers  en gastspreker Jaap Schoen, consultant orthopedisch chirurg, gaat dieper in op het thema pijn. Tot slot wordt het publiek verrast met een korte demonstratie van een echte hypnotiseur!

Voor het diner kan er rekening gehouden worden met allergieën/dieetwensen. Wil je deze doorgeven, doe dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren via info@veenfabriek.nl o.v.v. ‘allergie Veenproef’.

Club Catharsis
Arnhemse Toneelgroep ECHO en de Veenfabriek uit Leiden maken samen Club Catharsis.
Wanhopig door de leegte in haar bestaan, gaat een vrouw op zoek naar erkenning en zingeving. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand.
Cathartisch rampentheater van het hoogste niveau!

Zowel in de voorstellingen van tg ECHO als in die van de Veenfabriek staat de modderige zoektocht van de mens naar hoe te leven in een maakbare wereld centraal. In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons bagage geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerde de beide groepen tot het maken van CLUB CATHARSIS.
Is de zin van het leven te vinden in loutering door pijn en leed?

Club Catharsis gaat op 22 november 2019 in première in Huis Oostpool in Arnhem en daarna op tournee door Nederland. Zie hier de volledige speellijst.

Met o.a. Anna Schoen, Lotte Dunselman, Phi Nguyen, Ilse Geilen en John van Oostrum.

datum
woensdag 30 oktober 2019
19.00 – 22.30 uur
inloop vanaf 18.00 uur

locatie
Scheltema Leiden, Marktsteeg 1, Leiden

kaarten
Koop je kaarten voor de Veenproef Club Catharsis hier.
€ 30,00 (inclusief driegangendiner)
€ 35,00 (inclusief driegangendiner, met extra liefde voor de Veenfabriek en tg ECHO)

credits
concept | toneelgroep ECHO
tekst en regie: Roeland Hofman
spel | Anna Schoen, Lotte Dunselman, Phi Nguyen, Ilse Geilen, John van Oostrum
muziek | John van Oostrum, Gerjan Piksen
decor en licht | Sascha van Riel
kostuums | Jessica Helbach
dramaturgie | Alinde Hoeksma
techniek | Alan Meijerink
publiciteitsbeeld | Studio Miek Uittenhout
grafische vormgeving | Lieveke op ten Berg
productie | Clare Dowling

Met dank aan de Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Fonds21 en Lira.

Op de hoogte blijven van De Veenfabriek?

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!