Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA/DI/DO, 9.30 - 17.00 UUR) |

Verhuur ruimtes


De Veenfabriek is gesitueerd in het prachtige historische pand van Scheltema, in de Marktsteeg te Leiden. Scheltema Leiden is een unieke locatie voor culturele en zakelijke evenementen, gehuisvest in een oude dekenfabriek uit het begin van de 19e eeuw.

Op de bovenste etage houden wij kantoor en daarnaast beschikken we over drie verschillende ruimtes die we gebruiken om bijvoorbeeld te repeteren. Omdat wij niet het hele jaar door zelf gebruik maken van alle ruimtes delen wij graag onze mooie werkplek met anderen. In het bijzonder met Leidse kunstenaars.
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben we een protocol opgesteld op basis van het Protocol Podiumkunstproducenten. Op deze manier is het veilig en verantwoord om de ruimtes te gebruiken.

De Zolder, de Bewegende Ruimte en de Studio zijn te gebruiken voor repetities, lezingen, presentaties, voorstellingen, trainingen, workshops e.d. Dit kan voor een dag(deel), maar ook voor een langere periode. Uiteraard mits wij zelf geen gebruik maken van de gewenste ruimte(s) en binnen de openingstijden van het pand.

Wanneer je bij ons huurt, ben je vrij om -binnen de grenzen van redelijkheid uiteraard- te doen en laten wat je wil, het enige dat wij vragen is dat je reserveert en een aanbetaling doet.

Neem voor informatie over mogelijkheden, tarieven en specificaties van de ruimtes contact op met bureaucoördinator Jacqueline Spaans via info@veenfabriek.nl of 071-3318054.
Natuurlijk ben je ook van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Voor culturele instellingen hanteren wij een special cultureel tarief.

Op de hoogte blijven van De Veenfabriek?

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!