Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA-VR, 9.30 - 13.30 UUR) |

Nieuws


19-06-2018 : Nieuw festival ter ere van de afschaffing van de slavernij

Theater voor Keti Koti is een nieuw festival ter ere van de afschaffing van de slavernij in Suriname en op de Nederlandse Antillen en een samenwerking van De Veenfabriek, Het Nationale Theater, Pasado Presente, Stichting Samen Sterk, Songs of Freedom en Initiatives of Change NL.

Het Programma Theater Voor Keti Koti is op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli in Den Haag en Leiden.
De Veenfabriek verzorgt in Theater Ins Blauw een Veennacht met o.a. Sir Duke, Joy Delima en Phi Nguyen samen met Patsy Kronenberg, Billy de Walle, Gijsje Grosfeld en Max Laros (studenten van HKU 2 en 3).

Lees meer over Theater Voor Keti Koti en bekijk het programma.

» Lees verder

29-05-2018 : Kaartverkoop Pinokkio op Oerol van start!

Vandaag (om 20.00 uur precies!) start de algemene voorverkoop voor Pinokkio op Oerol via www.oerol.nl. Zorg dat je er op tijd bij bent om je kaartjes voor de dag en het tijdstip naar keuze te bemachtigen. Pinokkio speelt op Oerol van 15 t/m 24 juni, m.u.v. 18 juni. De voorstelling speelt twee keer per dag, om 12.00 en om 18.00 uur. Behalve op 24 juni, dan alleen om 12.00 uur. Kaartjes zijn inclusief eten en drankjes!

Paul Koek heeft een playlist op Spotify voor je gemaakt met muziek waar hij en La Compagnie du Tire-Laine zich voor de voorstelling door laten inspireren. Natuurlijk veel Tarantella’s, de soundtrack van de Pinokkio van Disney en heerlijk zomerse muziek van o.a. Officina Zoè en Arat Kilo. Lekker luisteren. 🙂

 

» Lees verder

03-05-2018 : Preview Pinokkio | Seizoenspresentatie Leidse Schouwburg

Op maandag 14 mei presenteert de Leidse Schouwburg het nieuwe seizoen!
Tijdens deze speciale avond spelen wij alvast een klein stukje uit Pinokkio en daarnaast zie je previews van o.a. Arjen Lubach, Marcel de Groot en de winnaar van het Leids Cabaret Festival, Farbod Moghaddam. De presentatie is in handen van cabaretier Pieter Jouke.
Kaartjes voor deze feestelijke seizoensopening zijn verkrijgbaar via de Leidse Schouwburg.

De complete voorstelling Pinokkio is tevens te zien in de Leidse Schouwburg; op 22, 24 en 25 augustus (met speciale randprogramma’s!).
De kaartverkoop hiervoor start op dinsdag 15 mei.

» Lees verder

04-04-2018 : Pleasure Island in de Koepelgevangenis Arnhem

Van 3 t/m 6 april werken Joeri Vos, Ton van der Meer, John van Oostrum, Roland Haufe, Bastiaan Woltjer, Ruta van Hoof en Niki Verkaar van de Veenfabriek samen met 152 studenten van de Toneelschool, de Dansacademie, het Conservatorium en de opleiding Creative Writing van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem aan het interdisciplinaire project Pleasure Island.
Op vrijdagavond 6 april kun je GRATIS een bezoek brengen aan ArtEZ Pleasure Island. Van 19.00 – 22.30 uur krijg je in de Koepelgevangenis Arnhem het resultaat gepresenteerd van vier dagen spelen met verleiding, verlangen en leugens. Kom langs, dat vinden we leuk! Lees meer.

Het onderwijsproject Pleasure Island gaat vooraf aan de muziektheatervoorstelling Pinokkio, die in juni op Oerol Terschelling gaat spelen.

» Lees verder

30-03-2018 : Get Lost succesvol steegfeest!

Zaterdag 24 maart vond in de Marktsteeg in Leiden het Get Lost festival plaats. “Bij Gebr. de Nobel, Scheltema Leiden en Marktsteeg 10 werd genoten van exposities, literatuur, muziek, theater en combinaties daarvan. Waar men zo nu en dan een beetje verloren kon ronddolen en cultuurproeven, werden de bezoekers ook regelmatig op herkenbaar goede optredens getrakteerd.” Lees hier de volledige recensie door 3voor12.

» Lees verder

27-02-2018 : De Ontdekkingen | R E L O C A T E D . ( ) | Body Gesture Study – Phase II

De Ontdekkingen zijn vier talenten die twee jaar onder de vleugels van de Veenfabriek de ruimte om hun eigen werk te ontwikkelen. Komende zaterdag 3 maart presenteert één van die Ontdekkingen, Lam Lai, de performance | What influenced musicians to behave on that way on stage? | Beyond Music | Before Sunset in Den Haag. Toegang is gratis.

Meld je aan via het Facebookevenement.

Zaterdag 3 maart | 17:00-19:00 uur
Helicopter performance space | Beatrijsstraat 10, Den Haag

 

» Lees verder

21-02-2018 : Vacature | Office manager

Muziektheatergezelschap de Veenfabriek zoekt per direct, ter ondersteuning van haar activiteiten: een office manager 0,5 fte, verdeeld over 5 ochtenden in de week. Sollicitaties kunnen t/m 5 maart 2018 worden gestuurd naar: ton@veenfabriek.nl

» Lees verder

23-01-2018 : Toneelschool Arnhem presenteert Reiziger in muziek

Aanstaande donderdag, 25 januari om 19.30 uur, presenteert Toneelschool Arnhem – Lichting 2019 ‘Reiziger in muziek’ voor publiek. Bij de Veenfabriek, Marktsteeg 1, Leiden. We vinden het leuk als je komt kijken. Gratis. Stuur een mailtje naar tvdm@casema.nl om te reserveren. Tot donderdag!

 

» Lees verder

19-12-2017 : Pinokkio gaat naar Oerol

Joeri Vos en Paul Koek waren op Terschelling om de locatie voor Pinokkio op Oerol Terschelling te vinden. We verklappen nog even niet welke plek het geworden is, maar wel alvast de data: Pinokkio, een verontrustend volksfeest door en met de Veenfabriek speelt van 15 t/m 24 juni op het Oerol festival 2018. Met o.a. Phi Nguyen als Pinokkio en Reinout Bussemaker als Gepetto.

» Lees verder

26-10-2017 : Ophelia scènefoto’s

Je kan onze selectie bekijken door de foto aan te clicken.
https://www.veenfabriek.nl/nieuws/327/

Fotografie: Robert van der Ree
Foto #066: John van Oostrum, Steven Ivo, Ruta van Hoof, Vera van der Bie, Jacobien Elffers, Roland Haufe en Phi Nguyen
Foto #087: Jacobien Elffers, Ruta van Hoof, Vera van der Bie, Bastiaan Woltjer en Roland Haufe
Foto #135: Ruta van Hoof, Roland Haufe, Vera van der Bie, Bastiaan Woltjer en Jacobien Elffers
Foto #167: Jacobien Elffers, Roland Haufe, John van Oostrum, Ruta van Hoof en Vera van der Bie
Foto #222: John van Oostrum, Jacobien Elffers, Ruta van Hoof, Steven Ivo, Phi Nguyen, Roland Haufe, Bastiaan Woltjer, Vera van der Bie en Ton van der Meer
Foto #313: Ruta van Hoof, Ton van der Meer, Vera van der Bie, Bastiaan Woltjer, Roland Haufe, Steven Ivo, John van Oostrum, Jacobien Elffers en Phi Nguyen
Foto #401: John van Oostrum
Foto #522: Jacobien Elffers
Foto #534: Steven Ivo, Roland Haufe, Ruta van Hoof, Ton van der Meer en Jacobien Elffers
Foto #607: Steven Ivo en Jacobien Elffers
Foto #804: Vera van der Bie, Bastiaan Woltjer, Jacobien Elffers, Ton van der Meer en Phi Nguyen
Foto #833: Ruta van Hoof, Jacobien Elffers, Ton van der Meer, Vera van der Bie, Steven Ivo en Bastiaan Woltjer

» Lees verder

18-09-2017 : Gastblog Ariel Alvarez van DadaRockt

So you think you can DADA, hm? Well, we’ll see. Doe het maar eens. Of het niks is, DADA. Doe het!

Ja, maar…

Doe het!! Want – ik kan er niks aan doen, de dadaïsten zeiden het honderd jaar geleden zelf al – DADA is NIETS. En, inderdaad, ze riepen ook al: IEDEREEN kan DADA. Dus jij ook.

Maar… als DADA niets is, waar zou je je dan nog druk om maken? En als iederéén DADA kan, wat is er dan nog de lol van?

De vraag is dus: wat moet je met DADA?

» Lees verder

14-09-2017 : Strip in het Leidsch Dagblad voor So You Think You Can Dada?!

Barthel Brussee (ook bekend van o.a. het stripboek Dada in Leiden) is er ook tijdens So You Think You Can Dada?! in de Leidse Schouwburg.
Hij heeft speciaal voor de Veenfabriek een klein stripje gemaakt die vandaag in het Leidsch Dagblad staat (donderdag 14-09).

 

» Lees verder

11-09-2017 : Precies 190 jaar geleden dat heel Frankrijk waanzinnig verliefd werd

Vandaag – 11 september 2017 – is het precies 190 jaar geleden dat heel Frankrijk waanzinnig verliefd werd op de Ierse actrice Harriet Smithson.

De Hamlet speelde voor het eerst in Parijs, en de koetsen stonden rijen dik rond het Théâtre de l’Odéon. Delacroix, Deschamps, Kar, Huet, Boulanger, Gautier, de Musset waren onder de gelukkigen die een kaartje wisten te bemachtigen. Victor Hugo zat in de zaal, Alexandre Dumas was er en Hector Berlioz.

» Lees verder

07-09-2017 : We zijn er weer!

We zijn volop aan het repeteren voor Ophelia en strijken de koksbuizen voor de feestelijke opening van het theaterseizoen 2017-2018 op donderdag 14 september in Scheltema.

Als het nieuwe muziektheaterjaar dan officieel open is zetten we vier avonden de Leidse Schouwburg op zijn kop met So You Think You Can Dada?! en op 12 oktober zijn we daar terug met de première van Ophelia. Lees hieronder meer over dit alles. Tot snel in Leiden of elders in het land!

» Lees verder

07-09-2017 : HOOFDROL van KASSETT in reprise op Nacht van Kunst & Kennis in Leiden

De Veenfabriek tipt HOOFDROL: een muziektheatervoorstelling die KASSETT onder onze vleugels heeft ontwikkeld.Gedurende twee jaar biedt de Veenfabriek KASSETT artistieke en productionele ondersteuning in het kader van de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten.

» Lees verder