Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 |

Nieuws


18-09-2017 : Gastblog Ariel Alvarez van DadaRockt

So you think you can DADA, hm? Well, we’ll see. Doe het maar eens. Of het niks is, DADA. Doe het!

Ja, maar…

Doe het!! Want – ik kan er niks aan doen, de dadaïsten zeiden het honderd jaar geleden zelf al – DADA is NIETS. En, inderdaad, ze riepen ook al: IEDEREEN kan DADA. Dus jij ook.

Maar… als DADA niets is, waar zou je je dan nog druk om maken? En als iederéén DADA kan, wat is er dan nog de lol van?

De vraag is dus: wat moet je met DADA?

» Lees verder

14-09-2017 : Strip in het Leidsch Dagblad voor So You Think You Can Dada?!

Barthel Brussee (ook bekend van o.a. het stripboek Dada in Leiden) is er ook tijdens So You Think You Can Dada?! in de Leidse Schouwburg.
Hij heeft speciaal voor de Veenfabriek een klein stripje gemaakt die vandaag in het Leidsch Dagblad staat (donderdag 14-09).

 

» Lees verder

11-09-2017 : Precies 190 jaar geleden dat heel Frankrijk waanzinnig verliefd werd

Vandaag – 11 september 2017 – is het precies 190 jaar geleden dat heel Frankrijk waanzinnig verliefd werd op de Ierse actrice Harriet Smithson.

De Hamlet speelde voor het eerst in Parijs, en de koetsen stonden rijen dik rond het Théâtre de l’Odéon. Delacroix, Deschamps, Kar, Huet, Boulanger, Gautier, de Musset waren onder de gelukkigen die een kaartje wisten te bemachtigen. Victor Hugo zat in de zaal, Alexandre Dumas was er en Hector Berlioz.

» Lees verder

07-09-2017 : We zijn er weer!

We zijn volop aan het repeteren voor Ophelia en strijken de koksbuizen voor de feestelijke opening van het theaterseizoen 2017-2018 op donderdag 14 september in Scheltema.

Als het nieuwe muziektheaterjaar dan officieel open is zetten we vier avonden de Leidse Schouwburg op zijn kop met So You Think You Can Dada?! en op 12 oktober zijn we daar terug met de première van Ophelia. Lees hieronder meer over dit alles. Tot snel in Leiden of elders in het land!

» Lees verder

07-09-2017 : HOOFDROL van KASSETT in reprise op Nacht van Kunst & Kennis in Leiden

De Veenfabriek tipt HOOFDROL: een muziektheatervoorstelling die KASSETT onder onze vleugels heeft ontwikkeld.Gedurende twee jaar biedt de Veenfabriek KASSETT artistieke en productionele ondersteuning in het kader van de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten.

» Lees verder