Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA/DI/DO, 9.30 - 17.00 UUR) |

Nieuws


03-06-2020 : Waar doen we goed aan?

De Veenfabriek steunt de Black Lives Matter demonstraties in Nederland. We zijn geshockeerd door de moord op George Floyd, die de directe aanleiding vormde voor het wereldwijde protest, en het zoveelste voorbeeld was van racistisch politiegeweld in Amerika. We veroordelen alle vormen van racisme en discriminatie.

» Lees verder

16-03-2020 : Corona update Veenfabriek

Net als al die andere gezelschappen en theaters kunnen ook wij je de komende periode niet welkom heten bij onze voorstellingen.

» Lees verder

15-02-2020 : Ontdekking uitgelicht: Niki Verkaar

Hierbij stellen we je voor aan een van de drie ontdekkingen: Niki Verkaar! Wil je meer weten over de andere twee? Lees dan ook de interviews met Gerjan Piksen en Simon Boer.

» Lees verder

13-02-2020 : Ontdekking uitgelicht: Simon Boer

Hierbij stellen we je voor aan een van de drie ontdekkingen: Simon Boer! Wil je meer weten over de andere twee? Lees dan ook de interviews met Niki Verkaar en Gerjan Piksen.

» Lees verder

11-02-2020 : Ontdekking uitgelicht: Gerjan Piksen

Hierbij stellen we je voor aan een van de drie ontdekkingen: Gerjan Piksen! Wil je meer weten over de andere twee? Lees dan ook de interviews met Niki Verkaar en Simon Boer.

» Lees verder

06-01-2020 : Interview Joeri Vos Theatermaker

Met zijn werk bij de Veenfabriek creëert schrijver en regisseur Joeri Vos een theatraal universum met volstrekt eigen wetten, waarin de emotionele en muzikale logica net zo belangrijk is als de psychologie van de personages.”
Marijn Lems sprak voor tijdschrift Theatermaker met onze artistiek leider.
» Lees verder

16-10-2019 : Veenfabriek op Oerol locatiebezoek

Gisteren waren een aantal van ons op locatiebezoek op Terschelling. Achter de schermen zijn we weer allemaal mooie plannen aan het smeden voor het komende seizoen, waarover binnenkort meer… Dat er weer een bijzondere locatievoorstelling aan zit te komen, dat is zeker!

» Lees verder

25-09-2019 : Maak kennis met de cast van Atlantis

Foto’s, weetjes en meer. Van spelen op een schelp tot woensdagavonden in de klei.  Maak kennis met de cast van Atlantis!

» Lees verder

25-09-2019 : Club Catharsis: Een gesprek met Anna Schoen en Lotte Dunselman van Toneelgroep ECHO

Anna Schoen vormt samen met Lotte Dunselman de artistieke leiding van toneelgroep ECHO uit Arnhem. Hun nieuwe muzikale, zwart-komische thriller CLUB CATHARSIS, een coproductie met de Veenfabriek uit Leiden, is vanaf november te zien in de Nederlandse theaters.

» Lees verder

21-08-2019 : Fotoverslag: Bewegende Ruimte op Parade Amsterdam

Van 14 t/m 20 augustus speelde Bewegende Ruimte van TB RUUT (Powered by Veenfabriek) 7 dagen lang op Theaterfestival de Parade.

» Lees verder

26-06-2019 : Pinokkio genomineerd – Officiele juryselectie 2019

Na acteur Phi Nguyen is nu ook Pinokkio genomineerd door het Nederlands Theater Festival. Gaat Veenfabriek dit jaar in de prijzen vallen?

» Lees verder

25-06-2019 : De wereld in je mond – Veenfabriek in de Theatermaker

Het zomernummer van de Theatermaker staat in het teken van theater & eten. En wie kun je dan beter interviewen dan de Veenfabriek?

» Lees verder

19-06-2019 : Bewegende Ruimte van TB Ruut op de Parade & Over het IJ

‘Bewegende Ruimte’, de muzikale installatie-performance van maker en speler Ruta van Hoof (TB RUUT) staat gaat deze zomer op festivaltour. Het analoge meermansorkest is te zien op Over het IJ Festival en op Theaterfestival de Parade!

» Lees verder

12-06-2019 : Acteur Phi Nguyen genomineerd voor de Arlecchino 2019!

De nominaties voor de Toneelprijzen van Nederlands Theater Festival 2019 zijn bekend! En een van de genomineerden is onze eigen Phi Nguyen voor de Arlecchino (meest indrukwekkende bijdragende mannelijke rol). Phi ontvangt zijn nominatie voor zijn rol in de voorstelling Alles van Waarde van de Veenfabriek.

» Lees verder

04-06-2019 : Scenefoto’s Atlantis

Bekijk hier de scenefoto’s van de nieuwe muziektheaterproductie Atlantis die op 30 mei 2019 in premiere ging op Festival Karavaan in Alkmaar.

 

» Lees verder

25-04-2019 : Veenproef Atlantis: De eerste steen is gelegd!

Op woensdag 24 april zagen we tijdens de Veenproef de eerste contouren ontstaan van het nieuwe ‘Atlantis’. Onder het genot van heerlijke Noord Afrikaanse gerechten, gekookt door acteur en kok Phi Nguyen, vlogen de Atlantis acts je om de oren.

» Lees verder

23-04-2019 : Fotoverslag Koken voor Kakera Koti

Afgelopen april kookte acteur en kok Phi Nguyen acht avonden bij Koken voor Kakera Akotie. Met Koken voor Kakera Akotie onderzochten wij op muzikale, theatrale en gastronomische wijze de noodzakelijkheid van een gezamenlijk verhaal rondom ons slavernijverleden.

» Lees verder

Op de hoogte blijven van De Veenfabriek?

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!