Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA/DI/DO, 9.30 - 17.00 UUR) |

Acteur Phi Nguyen genomineerd voor de Arlecchino 2019!


De nominaties voor de Toneelprijzen van Nederlands Theater Festival 2019 zijn bekend! En een van de genomineerden is onze eigen Phi Nguyen voor de Arlecchino (meest indrukwekkende bijdragende mannelijke rol). Phi ontvangt zijn nominatie voor zijn rol in de voorstelling Alles van Waarde van de Veenfabriek.

De jury over Phi: “Phi Nguyen is in Alles van waarde van begin tot eind fascinerend en verrassend. Zijn spel is prettig tegendraads en onvoorspelbaar. Aanvankelijk speelt hij afstandelijk, maar in een onverwachte uitbarsting grijpt hij snoeihard naar je keel. Dat geeft zijn personage een aangrijpende kwetsbaarheid die je als toeschouwer niet had zien aankomen, en daardoor des te harder binnenkomt.”

Maar dat is nog niet alles… Ook actrice Joy Delima, die dit najaar haar voorstelling Stamboom Monologen (een co-productie met de Veenfabriek) speelt, heeft een een nominatie in de pocket. Joy is genomineerd voor de Colombina (meest indrukwekkende bijdragende vrouwelijke rol) voor haar rol in Onze Straat van het Nationale Theater.

Wij zijn natuurlijk ontzettend trots en feliciteren beide van harte!
Tijdens het Gala van het Nederlands Theater op zondag 15 september 2019 worden de prijzen uitgereikt. Wij duimen…!

Kijk hier voor alle nominaties

Op de hoogte blijven van De Veenfabriek?

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!