Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA/DI/DO, 9.30 - 17.00 UUR) |

Bewegende Ruimte van TB Ruut op de Parade & Over het IJ


‘Bewegende Ruimte’, de muzikale installatie-performance van maker en speler Ruta van Hoof (TB RUUT) staat gaat deze zomer op festivaltour. Het analoge meermansorkest is van 5 t/m 14 juli te zien op Over het IJ Festival en van 14 t/m 20 augustus op Theaterfestival de Parade.

Deze voorstelling, die tegelijk ook een speeltuin voor volwassen is, wil je niet missen. 

“Bewegende Ruimte is een muzikale installatie-performance waarin je de werkplaats van een fanatiek knutselaar binnenstapt. Door een wirwar van tie-wraps, touwen en katrollen, planken en pallets, jerrycans en ander afval – ongelukken op eigen risico – zie je het ontstaan van een machine. Een overweldigende houtje-touwtje constructie die kraakt, piept, draait, danst en musciseert; even nutteloos en inspirerend als de wereld eromheen. Maar om deze machine in beweging te zetten is één paar handen niet genoeg…

TB RUUT schept met Bewegende Ruimte een poëtische wereld waarin afgedankte spullen nieuw leven in wordt geblazen en samenwerking het onmogelijke mogelijk maakt. Een muzikale en collectieve ode aan de handelende mens, aan eenvoud en aan fantasie.”

Lees hier verder & bekijk alle speeldata

Op de hoogte blijven van De Veenfabriek?

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!