Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA/DI/DO, 9.30 - 17.00 UUR) |

De wereld in je mond – Veenfabriek in de Theatermaker


Het zomernummer van de Theatermaker staat in het teken van theater & eten. En wie kun je dan beter interviewen dan de Veenfabriek?

Lees in dit extra dikke zomernummer het mooie interview met Phi Nguyen en Maureen die Jong, die beide koken voor de Veenfabriek, maar met hun eten ook op zoek zijn naar de inhoudelijke verdieping. Phi en Maureen kennen elkaar van Koken voor Kakera Akotie, waarbij ze via gastronomie ook in contact komen met hun eigen roots, die beide zijn verbonden aan het koloniale verleden. Een innemend en extra lang interview over hoe iedereen andere smaken meebrengt en hoe je deze met elkaar kunt verenigen, maar ook hoe eten de ervaring in het theater een extra dimensie geeft. Een feest voor de zintuigen en de smaakpapillen!

PREVIEW:
Phi: “In het theater is het toch meer verbonden met ego, met een soort bezitterigheid. Iedereen wil hier toch meer eigenaar blijven van zijn input, en dat de ander daarvan afblijft. Terwijl ik denk, natuurlijk is dat wat jij meebrengt van jou, maar je maakt toch samen iets? In de keuken werkt dat heel anders. Ik breng bijvoorbeeld als Vietnamees de loempia mee, en een collega zegt dan: wat tof die loempia, zal ik er eens kaas in doen? Natuurlijk zeg ik dan “ja, probeer het”, in plaats van “nee, dit is mijn loempia”. In het theater zijn er maar weinig plekken waar mensen zo werken. Daarnaast had ik sterk de behoefte om meer te voelen. Toneel is soms zo blablabla, rationeel, hoofdelijk, verbaal. Zo vaak wordt geprobeerd via het rationele woorden te geven aan iets wat zich helemaal niet laat uitdrukken.”


Zondag a.s.(30 juni) staan Phi En Maureen samen met Simon Boer, Khadija Massaoudi, Gerjan Piksen, Niki Verkaar en Bastiaan Woltjer in Theater aan het spui met Koken voor Kakera Akotie.

Bestel hier je kaarten

Meer lezen? Bemachtig de Theatermaker!

Op de hoogte blijven van De Veenfabriek?

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!