menu Programma

"Ik geloof in onhandigheid." Interview met Joeri Vos

word nu veenfriend

Marijn Lems (Theaterkrant):

Met zijn werk bij de Veenfabriek creëert schrijver en regisseur Joeri Vos een theatraal universum met volstrekt eigen wetten, waarin de emotionele en muzikale logica net zo belangrijk is als de psychologie van de personages.

Joeri Vos (1981) is sinds 2017 samen met Paul Koek artistiek leider van De Veenfabriek. De afgelopen jaren creëerde hij daar in samenwerking met de andere artistieke leden van het gezelschap een eigenzinnige vorm van theater, die zich vooral onderscheidt door de manier waarop de associatieve dramaturgie en de muzikale elementen van de voorstellingen zich tot elkaar verhouden.

Vos studeerde in 2006 af aan de acteursopleiding van ArtEZ. ‘Toen ik daar studeerde zat de opleiding zonder artistieke leiding. Sommige van mijn medestudenten misten enige structuur maar ik genoot van de vrijheid die het bood. We konden het allemaal een beetje zelf vormgeven, het idealisme van het collectieve studenten- en docentenoverleg sprak me wel aan. Ik heb die vorm van collectief maken ook altijd wel in mijn regiestijl behouden.’

Lees het hele interview hier.