Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA/DI/DO, 9.30 - 17.00 UUR) |

Veenproef Atlantis: De eerste steen is gelegd!


Op woensdagavond 24 april zagen we tijdens de Veenproef de eerste contouren ontstaan van het nieuwe ‘Atlantis’. Onder het genot van heerlijke Noord Afrikaanse gerechten, gekookt door acteur en kok Phi Nguyen, vlogen de Atlantis acts je om de oren. Van een activistisch protest in een plasticsoepjurk en de eerste steenlegging van Atlantis tot aan een weergaloze brand identity presentatie over de visual branding van het nieuwe speelse en toch klassieke Atlantis. Een mytische stad waar zowel waterglijbanen als rasoriginele kapitalistische activiteiten voor volwassenen een plek krijgen, prachtig gevat in eigentijdse beeldmerken van conceptontwikkelaar Vouzondenouzatralavanjeandixantrix.

We werden meegevoerd in apocalyptische orgeltonen waarvan de Lizard people spontaan uit hun illuminati schuilplaatsen kruipen en kregen een heuze lezing over archeologie door Tom Hazenberg die een inspirerend inkijkje gaf in hoe kennis over de oudheid kan bijdragen aan het najagen van vrede in het heden en de toekomst. Dit alles sloten we af met Atlantis volgens Plato en Roland en een verfrissend raketje om lekker uit te buiken.

Om een lang verhaal kort te maken: op de kale bouwgrond begint langzaam een echte stad te ontstaan. Op 30 mei gaan we in premiere op Festival Karavaan in Alkmaar! Maar voordat het zo ver is kun je op 25 mei eerst nog aanschuiven bij het Atlantis ontbijt op het Get lost Festival in Leiden.

De volledige speellijst van Atlantis kun je hier vinden

 

Op de hoogte blijven van De Veenfabriek?

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!