Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA/DI/DO, 9.30 - 17.00 UUR) |
Onderwijsprojecten

Onderwijsprojecten


Met grote regelmaat doet de Veenfabriek onderwijsprojecten met studenten aan muziek- en theateropleidingen in Nederland.

In april 2018 werkt de Veenfabriek samen met studenten van de Toneelschool, Dansacademie, het Conservatorium en de opleiding Creative Writing van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem samen aan het interdisciplinaire project Pleasure Island.

Begin 2018 maakten en speelden studenten van de ArtEZ Toneelschool (Lichting 2019) Reiziger in Muziek, onder begeleiding van Ton van der Meer (Veenfabriek), Mara van Vlijmen (De Warme Winkel) en zangcoach Sterre Konijn. Geïnspireerd op het televisieprogramma van Han Reiziger. In 2017 bestonden de Onderwijsprojecten uit: luisterlessen op de ArtEZ Toneelschool Arnhem; Begeleiding Noach afstudeervoorstelling ArtEZ Toneelschool lichting 2017; Mentorschap studenten van de Masteropleiding Muziektheater T.I.M.E en het Project Imperial Speeches met tweede- en derdejaarsstudenten van de ATKA (Academie voor Theater en Dans) en masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam. In 2017 liepen zes studenten stage bij projecten van de Veenfabriek: Lena Entezami (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz) speelde mee met De Stijl, Steef Verheijen en Enzo Coenen (beide ArtEZ) waren te zien in Lord of the Flies, Net als Antoine Josselin (masterstudent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag). Aan Ophelia deden Steven Ivo (acteur, ArtEZ) en Sanne Smits (regie-assistent, regieopleiding Toneelacademie Maastricht) mee.

foto: Fraukje Vonk [Reiziger in Muziek op het Get Lost festival]

Op de hoogte blijven van De Veenfabriek?

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!