menu Programma

MOES

Muziektheater in de volkstuinen

word nu veenfriend

De Veenfabriek, ZinaPlatform en FemaleEconomy trekken de volkstuinen in. Nieuwsgierig naar alternatieve samenlevingsvormen binnen onze eigen maatschappij, zijn we vanaf 1 maart op bezoek in de volkstuin. Locaties waar je als buitenstaander van denkt dat problemen er nog opgelost kunnen worden met een frisgroen kropje sla in ruil voor een paarsblinkende aubergine; want stadsbewoners uit de oude volksbuurten van onze steden tot aan de Maghreb, leven hier samen.

Voor MOES laten we ons gedurende vier maanden adopteren door de bewoners van twee tuincomplexen in Leiden en Amsterdam, om samen met hen aan het begin van de zomer een voorstelling te spelen. Geïnspireerd door deze 'beweging van ontmoetingen' zullen we verspreid door de tuinen verhalen vertellen, onkruid laten bloeien, liederen laten klinken, en met weemoed relaties laten verwelken omdat niet alles altijd kan blijven bestaan. In de late avondzon musiceren we ons een weg naar het buurthuis om gezamenlijk op te treden bij de nagloeiende barbecue en met u onze glazen te laten klinken.

MOES ging in première op 16 juni 2011 op locatie in het Volkstuincomplex Ons Buiten, Leiden en speelde later ook nog in Tuinpark Buikslotermeer in Amsterdam Noord.

“En zo wordt de tuin een microkosmos vol verhalen”
– Parool
“‘een ontdekkingsreis in een kleine, afgesloten wereld, waar de verhalen voor het oprapen liggen"
– Volkskrant (Hein Janssen)

Bekijk ook