menu Programma

Sounds Like Juggling

Een jongleerconcert van Guido van Hout en Arthur Wagenaar i.s.m. Veenfabriek, Gaudeamus Muziekweek, Korzo en Werkplaats Diepenheim

word nu veenfriend
muziektheaterjonglerenpatronen

Ratelende ballonnen, zoemende stokken, vliegende speakers, een enorme knikkerbaan vol sensoren: zo heb je jongleren nog nooit gehoord, en muziek nog nooit gezien!

Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout bundelen hun krachten, en laten muziek en jongleren tot iets heel nieuws versmelten. Dankzij zelfgebouwde instrumenten wordt jongleren muziek, en maak je muziek door te jongleren. Mede-uitvinder en speler is Dianne Verdonk. Aleš Hrdlička is de vierde muziekjongleur. Eindregie is in handen van Joeri Vos (Veenfabriek).

Sounds Like Juggling draait om patronen. In jongleren, in muziek, in het leven. De kracht en de schoonheid van patronen, maar ook vastzitten in patronen, en vooral het doorbreken van patronen.
Een kunst die belangrijker is dan ooit. Sounds Like Juggling: een fantastisch circus van beweging en klank, waar de spelregels voortdurend veranderen en niets onmogelijk is.

Sounds like juggling ging in première op 25 september 2020 tijdens festival Cirquemania, in Korzo, Den Haag.
Kijk hier hoe de voorbereidingen verliepen!

"In deze bijzondere crossover moeten de muziekjongleurs letterlijk en figuurlijk verschillende ballen in de lucht houden."
– Theaterkrant
Lees meer

Bekijk ook