Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA/DI/DO, 9.30 - 17.00 UUR) |
Bewegende Ruimte

Bewegende Ruimte


TB RUUT powered by Veenfabriek en OT Rotterdam


Ruta van Hoof was een van De Ontdekkingen 2017|2018 van de Veenfabriek.
Daarna heeft ze haar eigen stichting opgericht en daarmee maakt ze nu voorstellingen, onder de naam TB RUUT.


Bewegende Ruimte | TB RUUT powered by Veenfabriek en OT Rotterdam
Bewegende Ruimte is een muzikale installatie-performance waarin je de werkplaats van een fanatiek knutselaar binnenstapt. Door een wirwar van tie-wraps, touwen en katrollen, planken en pallets, jerrycans en ander afval – ongelukken op eigen risico – zie je het ontstaan van een machine. Een overweldigende houtje-touwtje constructie die kraakt, piept, draait, danst en musciseert; even nutteloos en inspirerend als de wereld eromheen. Maar om deze machine in beweging te zetten is één paar handen niet genoeg…
TB RUUT schept met Bewegende Ruimte een poëtische wereld waarin afgedankte spullen nieuw leven in wordt geblazen en samenwerking het onmogelijke mogelijk maakt. Een muzikale en collectieve ode aan de handelende mens, aan eenvoud en aan fantasie.


credits
concept, bouw, spel | Ruta van Hoof
bouw, vormgeving, techniek | Henry van Hoof, Ruben Arents e.a.
eindregie | Enzo Coenen
in samenwerking met | Isil Vos, Paul Koek (Veenfabriek), Joeri Vos (Veenfabriek), Gerrit Timmers (OT Rotterdam) en Mirjam Koen (OT Rotterdam)
fotografie | Tom Sebus
Bewegende Ruimte is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Utrecht


Pers

“Haar moeder, haar huisgenoten, haar vriendje: iedereen zocht het nut in Van Hoofs creaties. Wanneer ze iets bouwde met gevonden voorwerpen, stelden ze altijd de frustrerende vraag ‘waarom?’. Nu neemt ze ons mee in het plezier van het spelen dat geen nut hoeft te hebben. De voorwerpen in de installatie zijn allemaal op straat gevonden en ontdaan van hun oorspronkelijke betekenis. En ook al wordt er een poging gedaan tot een eenduidig ritme, de chaos is te groot om een echte logische compositie te herkennen. Het heeft geen zin of resultaat, maar het is sympathiek en puur. Daarmee is Bewegende ruimte niet alleen een kijkje in het fantasierijke brein van een raskunstenares, maar ook een ontwapenend betoog voor de zinloosheid van kunst.”
– Theaterkrant


 


Klik op de foto voor het volledige album

Fotografie: Stefan Lucassen


speellijst


Zie ook: www.tbruut.nl

Op de hoogte blijven van De Veenfabriek?

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!