Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA/DI/DO, 9.30 - 17.00 UUR) |
Dan maar zomerfestival

Dan maar zomerfestivalDe Veenfabriek presenteert het DAN MAAR ZOMERFESTIVAL
De echte festivals -zoals Oerol- gaan helaas niet door deze zomer, dus dan maar zo:
De Veenfabriek nodigt je uit om mee te spelen en bouwen aan het Dan maar zomerfestival.

Een online festivalterrein vol filmpjes, muziek, korte scènes, huiselijke taferelen en absurde en creatieve experimenten.
In plaats van op de Terschellingse huurfiets kan je muisklikkend het festival ontdekken. Van het circustentje naar het scheepswrak, van het kampvuur naar de kinderopvang. Je bent van harte welkom, en een polsbandje is niet nodig.

Vanaf dinsdag 5 mei is er van alles te beleven, dus kom kijken en luisteren.
Je zult zien dat er elke week meer bij komt; dit festival duurt heerlijk lang.
Én we nodigen je van harte uit om mee te maken! Het enige dat je nodig hebt is een telefoon met camera en een creatief idee. Klik op de + op de plek waar je jouw filmpje graag wilt vertonen. Zo stuur je jouw video naar publiciteit@veenfabriek.nl. Om samen te bouwen aan een levend, bewegend document voor deze vreemde tijd. En vooral om er samen ‘dan maar zo’ het beste van te maken deze zomer.

Tot op het Dan maar zomerfestival! www.danmaarzomerfestival.nl

credits
concept, ontwerp, bouw festivalterrein | Simon Boer (Soimon)
montage | Bastiaan Woltjer
met Simon Boer, Jacobien Elffers, Roland Haufe, Milena Haverkamp, Ruta van Hoof, John van Oostrum, Gerjan Piksen, Teun Smits, Niki Verkaar, Joeri Vos, Bart de Vrees, Bastiaan Woltjer en: jullie!

pers
“De Veenfabriek nodigt je uit op expeditie langs de verschillende haltes – waar steeds een of meerdere korte filmpjes te zien zijn van aan de Veenfabriek verbonden makers. Fijn klein hoogtepuntje is de Ode aan het ongelezen boek (te vinden op een locatie in oost), waarin Joeri Vos met zijn zoontje op basis van boekenkaften fantaseert over de inhoud van het boek. Een fijne verbeeldingsoefening voor quarantainetijden, die zich bovendien ook uitstekend leent voor een variant met titels van theatervoorstellingen die deze maanden niet zijn doorgegaan.
Maar de Veenfabriek nodigt de bezoeker ook expliciet uit om zelf materiaal aan te leveren: een festival vindt zijn waarde immers in de actieve ontmoeting tussen maker en bezoeker. De Veenfabriek hoopt op die manier het publiek mede-eigenaar van (en medeplichtig aan) dit project te maken. Bijvoorbeeld in de locatie Toevalsmuziek (met onder andere een duet van een kerkklok en een vogel) kun je door op een plusje te klikken zelf een kort filmpje inzenden. Doordat het festival voornamelijk bestaat uit korte videoclips die vaak met telefooncamera’s zijn gefilmd, blijft de lat voor inzenden in theorie prettig laag.” – De Thuisrecensent op Theaterkrant.nl

Op de hoogte blijven van De Veenfabriek?

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!