menu Programma

MARIA MARIA MARIA

Een wonderlijke, muzikale vertelling over de bekendste moeder ter wereld

word nu veenfriend
WonderenTroostVergevingMuziekTheater

In de bijbel komt Maria maar vijftien keer aan het woord, maar we stellen ons voor dat ze nog wel wat te zeggen heeft. De Maria van de middeleeuwen verrichte de meest bizarre wonderen voor degenen die tot haar baden. Bij ziekte en pandemie is ze nog altijd degene tot wie gelovigen over de hele wereld zich wenden voor troost en genezing. Waar ze verschijnt, haar beeltenis huilt, of waar mensen op wonderbaarlijke wijze genezen, ontstaat niet zelden een bedevaartsoord. (Waar ook de plaatselijke middenstand dan een graantje van meepikt).

Wat zou je haar vragen, als ze nu voor je zou staan?
Waar doe je goed aan?

Met MARIA MARIA MARIA maakt de Veenfabriek een wonderlijke, muzikale vertelling over de bekendste moeder ter wereld. Een viering van de vele wonderen die zij heeft verricht en de troost die ze biedt.

Bastiaan Woltjer laat zich samen met een 6-koppige band voor de muziek inspireren door een rijke historie aan Marialiederen uit de middeleeuwen en het vroege christendom. Van de 13de eeuwse Spaanse Cantigas de Santa Maria die vertellen over de opzienbarende wonderen die Maria verrichtte, tot aan Marialiederen uit Syrië in het Aramees, de taal waarin Jezus sprak.
In onze eigentijdse versies met electronica, gitaar, percussie, trombone, altviool en de betoverende zang van de Marokkaanse zanger Anass Habib vereren we de Moeder, zullen pelgrims dansen en feesten, en zal Maria allicht opnieuw een traantje laten.

MARIA MARIA MARIA gaat in juni 2021 in première op Oerol, Terschelling. Houd deze pagina en onze nieuwsbrief in de gaten voor speeldata en kaartverkoop.

Op woensdag 26 mei ben je welkom om alvast te komen voorproeven bij de Veenproef MARIA MARIA MARIA in Scheltema Leiden.

Schuif op woensdag 26 mei aan bij de Veenfabriek voor de Veenproef MARIA MARIA MARIA. Geniet van een heerlijk driegangendiner – speciaal samengesteld voor deze avond – en proef mee van de eerste scènes en muziek van deze muziektheatervoorstelling in wording.

Houd deze pagina en onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie en kaartverkoop.

mei

wo 26 Leiden / Scheltema Leiden 19:00u – 22:30u

Bekijk ook