Veenfabriek
Marktsteeg 1 | 2312CS | Leiden
071 3318 054 (MA/DI/DO, 9.30 - 17.00 UUR) |
Veenproef Sounds Like Juggling

Veenproef Sounds Like Juggling


Stichting Goed Bezig! / Guido van Hout i.s.m. Veenfabriek


Schuif op woensdag 9 september aan bij de Veenfabriek voor de Veenproef Sounds Like Juggling. Geniet van een heerlijk driegangendiner – speciaal samengesteld voor deze avond – en proef mee van de eerste scènes en muziek van deze muziekjongleervoorstelling in wording.

Sounds Like Juggling
De Klankplank, de Snaarbal, de Stok Sonore en andere vliegende, rollende en draaiende constructies – ze ontstaan op dit moment in de werkplaats van de Veenfabriek. Componist Arthur Wagenaar, jongleur Guido van Hout en instrumentontwerper Dianne Verdonk bundelen hun krachten en bouwen nieuwe instrumenten die ze bespelen door te jongleren. Denk aan resonerende slingers, zingende tollen, percussieve knikkerbanen en sensors die beweging vertalen in geluid. Deze instrumenten zullen de spil vormen van een unieke muziekjongleervoorstelling: Sounds Like Juggling.

In Sounds Like Juggling draait het om patronen. De schoonheid van patronen, maar ook vastzitten in patronen en de kunst van het doorbreken van patronen.

Sounds Like Juggling gaat op 25 september in première in Korzo, Den Haag. Tijdens de Veenproef laten we onze eerste prototypes zien en horen, vertellen we over de voorstelling in wording, en ervaren we de kracht van patronen.

Voor het diner kan er rekening gehouden worden met allergieën/dieetwensen. Wil je deze doorgeven, doe dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren via info@veenfabriek.nl o.v.v. ‘allergie/dieet Veenproef’.

datum
woensdag 9 september 2020
19.00 – 22.30 uur
inloop vanaf 18.00 uur

locatie
Scheltema Leiden, Marktsteeg 1, Leiden

kaarten
Kaartverkoop start binnenkort.
De Veenfabriek hanteert inkomensafhankelijke toegangsprijzen.
€ 30,00 (inclusief driegangendiner)
€ 35,00 (inclusief driegangendiner, met extra liefde voor de Veenfabriek en Sounds Like Juggling)

credits
concept | Arthur Wagenaar, Guido van Hout
instrumentontwerp & performance | Arthur Wagenaar, Guido van Hout, Dianne Verdonk
ontwerp-advies | Vincent Schoutsen
eindregie | Joeri Vos
productie | Annemarie Bakker
publiciteit & marketing | Kelly de Haan, Judy Lijdsman
kok | Sam Zoet (Bostel Brothers)
gastsprekers |Arno de Beer en Dennis Vrooland (Plata opleidingen)
www.soundslikejuggling.nl

Gastsprekers Arno de Beer en Dennis Vrooland over patronen:
“Ons dagelijkse leven staat bol van de gedragspatronen. Gelukkig maar, anders zouden wij de hele dag door moeten bedenken wat de wereld om ons heen voor ons betekent en wat voor gedrag goed voor ons zou zijn als antwoord op de wereld die wij aantreffen.
Wat is een patroon nu eigenlijk?
Patronen zijn structuren met regelmatig terugkerende vorm(en). Specifieke kenmerken keren met regelmaat terug.

Al van jongs af aan worden ons dingen aangeleerd. Zo leren wij patronen die handig zijn zoals fietsen of een boterham smeren. Andere patronen leren wij door ervaringen, zo kunnen wij als kind overleven in de onbegrijpelijke wereld. Van onze ouders en/of opvoeders krijgen wij, onbewust, een boek met regels en overtuigingen mee. Overtuigingen over onszelf en de mensen om ons heen zijn een belangrijk ingrediënt om gedragspatronen te vormen en te blijven volhouden, ongeacht het resultaat!
De meeste patronen zijn gelukkig nuttig en goed. Echter soms zijn er ook patronen die ons in de weg kunnen zitten! Bijvoorbeeld in het contact met anderen.
Gedragspatronen zijn veelal onbewust! We hoeven er niet bij na te denken, we handelen of reageren automatisch. Ons brein bestaat uit voor geprogrammeerde patronen die het sterkst gevormd zijn in onze eerste 7 levensjaren. En liggen opgeslagen in ons ONBEWUSTE Systeem. En zoals het met veel onbewuste dingen is, blijven wij die herhalen. Totdat……
Heb jij je weleens afgevraagd waarom je doet wat je doet? Welke patronen voor jou werken en welke niet?
Gelukkig is er goed nieuws!
Patronen zijn te doorbreken!
Daar vertellen wij je graag meer over.”

Arno de Beer
Dennis Vrooland

Wat is een Veenproef?
Bij een Veenproef gooien we de deuren van het repetitieproces open, maken we muziek, spelen scènes, proberen uit en gaan met elkaar aan tafel voor een waanzinnig driegangendiner. Een topkok laat zich inspireren door de thema’s van de voorstelling.
Het menu is speciaal voor de avond samengesteld. Altijd met plezier in de keuken, liefde en aandacht voor de (eerlijke, biologische) ingrediënten en gelijke toewijding voor de vegetarische opties. Voor elke Veenproef nodigen we een interessante gastspreker uit: een kunstenaar, wetenschapper of anderszins deskundige, die context en verdieping biedt bij de thema’s en onderwerpen van die avond.

Op de hoogte blijven van De Veenfabriek?

Ja, schrijf me in voor de nieuwsbrief!